Fasolka Dziurawca
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre,więc wypróbuj fasolę z dziurami. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 16G tłuszczu i w sumie 433 kalorii. Ten przepis serwuje 30 i kosztuje 80 centów za porcję. 45 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, musztardę, soloną wieprzowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 13 godzin i 10 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 77%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Fasolka Po Bretońsku, Cztery Fasolki Po Bretońsku, oraz Cztery Fasolki Po Bretońsku.
Instrukcje
Otwór na fasolę powinien mieć głębokość od 2 1/2 do 3 stóp, w zależności od doniczki. Otwór powinien być wystarczająco duży, aby mieć 6-calową przestrzeń między doniczką a krawędzią otworu ze wszystkich stron. Aby pomóc utrzymać ciepło, przed rozpaleniem ognia włóż do otworu kilka starych łańcuchów do opon lub kamieni.
Rozpal ogień i trzymaj go wypełnionym dobrym suchym drewnem twardym.
Pozwól mu się palić przez około 3 godziny. Otwór powinien być co najmniej 3/4 pełen rozżarzonych węgli. Po około godzinie ognia umieść fasolę w dużym garnku, na kuchence z wodą do przykrycia. Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż Skórki cofną się, gdy je dmuchniesz, około 45 minut. Obserwuj uważnie, ponieważ będą papkowate, jeśli zostaną zbyt długo.
Gdy otwór będzie gotowy, pokrój soloną wieprzowinę na plastry o szerokości 2 cali i grubości 1/4 cala.
Umieść je na dnie garnka z fasolą. Obierz i pokrój cebulę na pół; połóż je na wieprzowinie.
Wlej fasolę i jej płyn do garnka, a następnie wymieszaj melasę, czarny pieprz i suchą musztardę. Pokrój masło i ułóż na wierzchu.
Dodaj tyle wrzącej wody, aby przykryć fasolę o jeden cal. Przykryj szczelnie górną część garnka folią aluminiową, aby opadła po bokach o co najmniej 2 cale.
Umieść pokrywkę na garnku z fasolą.
Przed włożeniem doniczki do otworu usuń około 1/3 węgli za pomocą łopaty.
Usuń i wyrzuć wszelkie płonące kawałki drewna.
Umieść garnek z fasolą w otworze i włóż węgle z otworu z powrotem po bokach i nad górną częścią garnka z fasolą. Teraz zacznij wypełniać dziurę brudem, pakując ją stopami podczas podróży. Powinieneś skończyć z około 2 stopami brudu pokrywającego doniczkę. Przykryj miejsce zakopania fasoli plandeką lub kawałkiem metalu, aby nie dopuścić do deszczu.
Niech fasola dusi się przez noc w otworze na fasolę. Ostrożnie wykop je następnego dnia i ciesz się!
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.