Fasolka Dziurawca

Fasolka Dziurawca
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre,więc wypróbuj fasolę z dziurami. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 16G tłuszczu i w sumie 433 kalorii. Ten przepis serwuje 30 i kosztuje 80 centów za porcję. 45 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, musztardę, soloną wieprzowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 13 godzin i 10 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 77%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Fasolka Po Bretońsku, Cztery Fasolki Po Bretońsku, oraz Cztery Fasolki Po Bretońsku.

Instrukcje

1
Otwór na fasolę powinien mieć głębokość od 2 1/2 do 3 stóp, w zależności od doniczki. Otwór powinien być wystarczająco duży, aby mieć 6-calową przestrzeń między doniczką a krawędzią otworu ze wszystkich stron. Aby pomóc utrzymać ciepło, przed rozpaleniem ognia włóż do otworu kilka starych łańcuchów do opon lub kamieni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Rozpal ogień i trzymaj go wypełnionym dobrym suchym drewnem twardym.
3
Pozwól mu się palić przez około 3 godziny. Otwór powinien być co najmniej 3/4 pełen rozżarzonych węgli. Po około godzinie ognia umieść fasolę w dużym garnku, na kuchence z wodą do przykrycia. Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż Skórki cofną się, gdy je dmuchniesz, około 45 minut. Obserwuj uważnie, ponieważ będą papkowate, jeśli zostaną zbyt długo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Gdy otwór będzie gotowy, pokrój soloną wieprzowinę na plastry o szerokości 2 cali i grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
5
Umieść je na dnie garnka z fasolą. Obierz i pokrój cebulę na pół; połóż je na wieprzowinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Wlej fasolę i jej płyn do garnka, a następnie wymieszaj melasę, czarny pieprz i suchą musztardę. Pokrój masło i ułóż na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Dodaj tyle wrzącej wody, aby przykryć fasolę o jeden cal. Przykryj szczelnie górną część garnka folią aluminiową, aby opadła po bokach o co najmniej 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Umieść pokrywkę na garnku z fasolą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Przed włożeniem doniczki do otworu usuń około 1/3 węgli za pomocą łopaty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Usuń i wyrzuć wszelkie płonące kawałki drewna.
11
Umieść garnek z fasolą w otworze i włóż węgle z otworu z powrotem po bokach i nad górną częścią garnka z fasolą. Teraz zacznij wypełniać dziurę brudem, pakując ją stopami podczas podróży. Powinieneś skończyć z około 2 stopami brudu pokrywającego doniczkę. Przykryj miejsce zakopania fasoli plandeką lub kawałkiem metalu, aby nie dopuścić do deszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
12
Niech fasola dusi się przez noc w otworze na fasolę. Ostrożnie wykop je następnego dnia i ciesz się!
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs, 10 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia17
Magazyn