Fasola szparagowa duszona na bekonie
Duszona fasolka szparagowa z bekonem to dodatek dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 13 g białka i 38 g tłuszczu. Za 1,82 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 36 fanów. Mieszanka bekonu, pieczarek, ząbków czosnku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 57% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Fasolka szparagowa duszona w bekonie, fasolka szparagowa/fasolka szparagowa, sałatka z pomidorów i bazylii oraz fasolka szparagowa i ciecierzyca duszona w bekonie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Dużą patelnię o prostych ściankach posmaruj lekko oliwą z oliwek.
Dodaj boczek, czosnek i płatki czerwonej papryki i podgrzej na średnim ogniu. Gotuj, aż boczek stanie się brązowy i chrupiący oraz odpuści większość tłuszczu. Gdy czosnek stanie się złotobrązowy i bardzo aromatyczny, wyjmij go i wyrzuć. Spełnili swoje czosnkowe przeznaczenie.
Dodaj grzyby do patelni z boczkiem, dopraw solą do smaku i gotuj, aż staną się miękkie, około 2 do 3 minut.
Dodaj fasolę i bulion z kurczaka, dopraw solą do smaku, przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 40 do 45 minut. Jeżeli w trakcie gotowania ilość płynu za bardzo się zredukuje, należy dodać wody, aby uzupełnić różnicę.
Zdejmij pokrywkę i gotuj, aż prawie cały płyn się zredukuje. Po ugotowaniu fasola powinna być bardzo delikatna, prawie rozpadająca się i BARDZO aromatyczna.
Przełożyć do miski i podawać.