Fasola szparagowa bazyliowo-czosnkowa
Fasolka szparagowa z bazylią i czosnkiem to bezglutenowa, lakto ovo wegetariańska i podstawowa receptura na 12 porcji. Za 49 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 80 kalorii. Udaj się do sklepu i kup masło, bazylię, fasolkę szparagową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to danie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 30%. Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Podobne przepisy to francuska fasolka szparagowa/fasola szparagowa, sałatka z pomidorów i bazylii, fasolka szparagowa z bazylią i fasolka szparagowa z bazylią.
Instrukcje
Fasolę włóż do dużego holenderskiego piekarnika i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia; przykryj i gotuj przez 8-10 minut lub do momentu, aż będą chrupiące.
Odcedź i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni rozpuść masło.
Dodaj czosnek; gotować przez 1 minutę lub do złotego koloru.
Dodaj bazylię i fasolę; wrzucić do płaszcza.