Fasola Fava z czerwoną cebulą i miętą (Fave con Cipolla Rossa e Menta )
Fasola Fava z czerwoną cebulą i miętą (Fave con Cipolla Rossan e Menta) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 117 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka cebuli, Hojny garść mięty, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fava Bean Toasts: Bruschetta con le Fave, Fasola Fava z Creme Fraîche i miętą, oraz Halibut na puree fasolowym z miętą.
Instrukcje
Fasolę Fava gotować z 1 łyżeczką oleju we wrzącej niesolonej wodzie do miękkości, 6 do 8 minut, następnie odcedzić.
Cebulę gotować w pozostałych 2 łyżki oleju na średniej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż tylko chrupiące-przetargu, o 4 protokół.
Dodać fasolę i gotować, aż tylko podgrzeje, a następnie doprawić solą morską i pieprzem. Wrzuć miętę.
Fasola Fava może być łuskana i obierana (ale nie gotowana) 1 dzień wcześniej i schłodzona, przykryta.