Fasola Cannellini i włoska kiełbasa

Fasola Cannellini i włoska kiełbasa
Przepisów śródziemnomorskich nigdy za wiele, więc wypróbuj fasolę Cannellini i włoską kiełbasę. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 64 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 12 g białka i 10 g tłuszczu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to danie. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Jeśli masz pod ręką wodę, bulion z kurczaka, pomidor roma i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 77% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Fasola Cannellini z grillowaną włoską kiełbasą, Farfalle z kiełbasą, fasolą Cannellini i jarmużem oraz Zupa z jarmużu i kiełbasy z fasolą Cannellini są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Do dużej miski wsyp fasolę, dodaj wodę do poziomu 3 cali nad fasolą i mocz przez 6 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Romski, Wydrążony I Przekrojony Na PółPomidor Romski, Wydrążony I Przekrojony Na Pół
2 Opakowania (po 19 Uncji) łagodnych Włoskich Kiełbasek Johnsonville®2 Opakowania (po 19 Uncji) łagodnych Włoskich Kiełbasek Johnsonville®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(19 Uncji, Każda) Łagodne Włoskie Kiełbaski Johnsonville®(19 Uncji, Każda) Łagodne Włoskie Kiełbaski Johnsonville®
2
Odpływ.
3
Umieść fasolę w garnku do zupy lub w holenderskim piekarniku; dodaj 7 szklanek wody, 5 liści szałwii i pomidora. Doprowadzić do wrzenia; zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1-1/2 do 2 godzin lub do momentu, aż fasola będzie prawie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4
Odcedź i zachowaj fasolę; wyrzucić płyn, szałwię i pomidory. W dużym rondlu rozgrzej olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Dodać czosnek, pozostałą szałwię, cebulę, marchewkę, seler, płatki czerwonej papryki i smażyć do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
6
Dodać fasolę, rozgniecione pomidory, bulion, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
7
Przykryj, zmniejsz ogień do małego, kontynuuj gotowanie przez 15-20 minut.
8
W międzyczasie na dużej patelni przygotuj kiełbaski zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
9
Odpływ.
10
Pokrój kiełbaski na trzy części. Tuż przed podaniem delikatnie wymieszaj serek mascarpone z fasolą. Przygotowaną fasolę przełóż do osobnych misek i połóż na nich kawałki kiełbasy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Linki Do KiełbasLinki Do Kiełbas
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Udekoruj dodatkowo świeżą szałwią.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Szałwiaświeża Szałwia
12
Podawać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia37
Magazyn