Farsz Z Karczocha Parmezan Na Zakwasie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj farszu na zakwasie z karczocha parmezanu. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 11g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz parmezan, grzyby, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Farsz Z Karczocha Parmezan Na Zakwasie, Farsz Z Karczocha Parmezan Na Zakwasie, oraz Farsz Pieczarkowy Z Parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-in. patelnia na dużym ogniu, gotować grzyby, masło, cebula, seler i czosnek, często mieszając, aż warzywa są lekko rumiane, o 15 protokół.
Dodaj trochę bulionu do patelni i wymieszać, aby zeskrobać rumiane kawałki.
Wlać 2 szklanki bulionu do miski i dodać chleb, karczochy serca, parmezan, przyprawa do drobiu, i rozmaryn; dobrze wymieszać.
Dodać sól i pieprz do smaku. Zrób studnię w farszu.
Dodać jajko i ubić widelcem do wymieszania; wymieszać jajko z farszem.
Rozgrzej piekarnik do 325 do 350 (użyj temperatury wymaganej przez indyka; patrz uwaga poniżej). Łyżka farszu do płytkiego 3-qt. (9-na 13-in.) zapiekanka. Na wilgotny farsz przykryć folią; na chrupiący farsz nie przykryć.
Piec do gorąca (co najmniej 150 w centrum) lub lekko rumiane, o 50 protokół.
Make ahead: do 1 dnia do przodu, zrobić farsz, umieścić w zapiekance, przykryć i schłodzić. Pozostawić około 1 godziny do pieczenia.
Uwaga: dla indyków 10-13 lbs., Temperatura piekarnika / grilla powinna wynosić 350; dla indyków 14 lbs. i ponad, Temperatura piekarnika / grilla powinna wynosić 32