Farsz ryżowy z dzikimi grzybami
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Farsz z dzikiego ryżu z grzybami może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.25 za porcję. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz masło, pietruszkę, szałwię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Farsz ryżowy z dzikimi grzybami, Indyk z dzikim ryżem i farszem wiśniowym, oraz Farsz Z Dzikiego Ryżu.
Instrukcje
Roztopić 4 łyżki masła w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę; smażyć aż bardzo miękkie i karmelizowane, o 25 protokół.
Cebulę przełożyć do dużej miski. Roztopić pozostałe 4 łyżki masła w tym samym garnku na średnim ogniu.
Dodać grzyby i 1 łyżka tymianku; smażyć, aż grzyby będą Ciemnobrązowe, o 12 protokół.
Dodaj do miski z cebulą. Doprawić solą i pieprzem.
Przynieś bulion, 1 łyżkę tymianku i 2 łyżeczki szałwii do zagotowania w ciężkim dużym głębokim rondlu.
Wymieszać z dzikim ryżem; powrócić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Wymieszać z białym ryżem; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż cały ryż będzie miękki i prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, o 18 minut dłużej. Wymieszaj karmelizowaną cebulę i grzyby, pozostając 1 łyżką tymianku i 1 łyżeczką szałwii. W razie potrzeby wymieszać z gruszkami. Przykryć i dusić 5 minut, często mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać 3/4 szklanki natki pietruszki.
Luźno wypełnić karkówkę i główne ubytki indyka farszem. Obfite danie do pieczenia masła. Łyżka pozostałego farszu do przygotowanego naczynia. Przykryć maślaną folią, maślaną stroną do dołu.
Piec farsz w naczyniu wzdłuż boku indyka do ogrzania przez, o 25 protokół. Odkryj farsz.
Piec, aż wierzch farszu będzie lekko chrupiący i złoty, o 15 minut dłużej.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Obficie masło 13x9x2-calowe szklane naczynie do pieczenia, w zależności od przepisu.
Przełożyć farsz na przygotowane danie. Przykryć maślaną folią, maślaną stroną do dołu.
Piec do ogrzania przez, o 40 protokół. Odkryć i piec, aż top jest lekko chrupiące i złoty, o 20 minut dłużej.
Pozostałą 1/4 szklanki posiekanej natki włoskiej posypać farszem i podawać.