Farsz do kiełbasy, żurawiny i chleba kukurydzianego

Kiełbasa, Żurawina, i chleb kukurydziany farsz może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 73 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz nieuszkodzoną żurawinę, cukier, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów Południowej żywności. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Farsz do kiełbasy, żurawiny i chleba kukurydzianego, Farsz Do Kiełbas Z Chleba Kukurydzianego, oraz Farsz do chleba kukurydzianego i kiełbasy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325° F.
Pokroić chleb kukurydziany w kostkę 1/2 cala i w 2 dużych płytkich patelni do pieczenia piec w środku piekarnika, aż tylko suche, o 20 protokół.
Przenieś chleb kukurydziany z 1 patelni do dużej miski i na patelni grzanki pekan w piekarniku, aż wnętrze będzie złote, 10 do 20 minut.
Połówki porów wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na kawałki 1/2 cala. W misce z zimną wodą dobrze umyj pory i wyciągnij z wody na sito, aby spuścić. Posiekaj seler. W 12-calowej patelni gotować pory i seler na maśle z solą i pieprzem do smaku na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż pory będą miękkie, o 25 protokół.
Usunąć kiełbasę z osłonek i rozbić na małe kawałki.
Dodać kiełbasę do mieszaniny pora i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut, lub aż kiełbasa jest gotowane przez.
W małym ciężkim rondlu ugotuj żurawinę z cukrem na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, 5 minut lub aż niektóre zaczną pękać. Posiekaj natkę pietruszki.
Do miski chleba kukurydzianego dodaj pozostałe kostki chleba kukurydzianego, pekany, mieszankę kiełbas, żurawinę,pietruszkę, bulion, sól i pieprz do smaku i wymieszać. Fajny farsz. Farsz można przygotować do tego punktu 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić farsz do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Każdy zamrożony drób przeznaczony do farszu powinien być całkowicie rozmrożony, a sam farsz doprowadzony do temperatury pokojowej przed włożeniem do indyka. Nie wypychaj swojego ptaka w noc przed gotowaniem; taki pozornie oszczędzający czas może mieć niebezpieczne rezultaty. Zamiast tego najlepiej jest luźno wypełnić szyję ptaka i jamę ciała bezpośrednio przed pieczeniem. I Zawsze używaj mięsa lub termometru natychmiastowego odczytu: mięso odbywa się, gdy temperatura najgrubszej części uda (uważaj, aby nie dotknąć kości) osiągnie 82°.; farsz pieczony wewnątrz ptaka odbywa się w temperaturze 160°-165°F. po upieczeniu pozostaw swój nadziewany drób 15 do 20 minut, co daje podwójną gwarancję, że osiągnięto wymagane temperatury dla bezpieczeństwa żywności.
W płytkim naczyniu do pieczenia upiec farsz w rozgrzanej temperaturze 325° F. Piec 1 godzinę (na wilgotny farsz, piec cały czas pod przykryciem; na mniej wilgotny farsz z lekko chrupiącym wierzchem, odsłoń w połowie czasu pieczenia).
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Selbach Oster Zeltinger Himmelreich Riesling Kabinett Halbtrocken. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Selbach Oster Zeltinger Himmelreich Riesling Kabinett Halbtrocken]()
Selbach Oster Zeltinger Himmelreich Riesling Kabinett Halbtrocken
# 95 Wine Spectator Top 100 2017Jest bogatsze i mniej miętowe niż zwykle, ale lubię bogactwo w tym roczniku, które można użyć trochę gras; więc przewidujemy wino z więcej jabłek i mniej mięty; chrupiące rzeczy. Paczka nazywa się Heel i jest na prawo od Anrechtu, z którego pochodzi jedno z wielkich trio win en-bloc.