Farfalle z kiełbasą i borowikami: Corzetti alla Novese

Farfalle z kiełbasą i borowikami: Corzetti alla Novese
Farfalle z kiełbasą i borowikami: Corzetti alla Novese może być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Jedna porcja zawiera 1228 kalorii, 51 g białka i 45 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 4,7 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup cebulę, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 75%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Farfalle z kiełbasą z indyka, groszkiem i grzybami, Makaron Farfalle w jednym garnku z kiełbasą, grzybami i groszkiem oraz Makaron Farfalle w jednym garnku z kiełbasą, grzybami i groszkiem.

Instrukcje

1
Aby zrobić makaron: Przesiej razem, a następnie usyp 2 1/4 szklanki mąki i szczyptę soli na środku dużej drewnianej deski do krojenia. W środku mąki zrób wgłębienie i wbij jajka. Za pomocą widelca ubij jajka z winem i zacznij dodawać mąkę, zaczynając od wewnętrznego brzegu wgłębienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarty Parmigiano-Reggiano Plus Kawałek Do PodaniaTarty Parmigiano-Reggiano Plus Kawałek Do Podania
4 Szklanki Mąki Semoliny4 Szklanki Mąki Semoliny
4 Duże, Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem4 Duże, Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem
Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z SokiemDojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Poszerzając zagłębienie, kontynuuj wypychanie mąki z podstawy kopca, aby zachować kształt zagłębienia. Ciasto będzie zwarte po dodaniu połowy mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3
Zacznij wyrabiać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Wyrabiać około 15 minut, w razie potrzeby dodając resztę mąki, aby powstała zwarta masa. Gdy masa będzie już zwarta, zdejmij ciasto z stolnicy, zeskrob i usuń resztki. Lekko posyp deskę mąką i kontynuuj ugniatanie przez kolejne 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i lekko klejące. Ciasto zawiń w folię i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Gdy ciasto odpocznie, ostrym nożem pokrój ciasto na średnie kawałki. Przełóż przez maszynę do makaronu i pokrój na 3-calowe paski. Używając kciuka i palca wskazującego, uformuj z tych kawałków makaronu farfalle, czyli makaron w kształcie motyla, ściskając środek, aby uformować szersze boki, a następnie spłaszcz obie strony, aby przypominały skrzydełka. Powtórzyć z pozostałym ciastem. Połóż farfalle na blasze do pieczenia posypanej mąką semoliny i przykryj wilgotnym ręcznikiem kuchennym, aż będzie gotowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
FarfalleFarfalle
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Za pomocą wilgotnej szmatki dokładnie oczyść borowiki. Pieczarki pokroić na średniej wielkości kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
6
W rondlu o średnicy od 12 do 14 cali rozgrzej olej, aż będzie gorący, ale nie dymiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
7
Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż będą miękkie i jasnozłociste, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Dodaj kiełbasę i smaż na złoty kolor, jeszcze około 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
9
Dodać grzyby, dobrze wymieszać i doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
10
Dodać pomidory i ich sok oraz wino, lekko solić w trakcie dodawania. Przykryj i gotuj na średnim ogniu, aż pomidory zmiękną i puszczą więcej soku, około 15 do 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Do wrzącej wody dodać makaron. Gotuj do miękkości, ale wciąż al dente, około 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
12
Dobrze odcedzić, zachowując 1/2 szklanki płynu z gotowania.
13
Dodaj makaron do mieszanki kiełbas i podgrzej na dużym ogniu, aż składniki dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
14
Jeśli makaron jest zbyt suchy, dodaj trochę wody z gotowania makaronu, po 1 łyżce na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
15
Posyp natką pietruszki i Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
16
Podawaj natychmiast w podgrzanych miseczkach do makaronu z kawałkiem Parmigiano na boku do startego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn