Falafel I
Falafel i może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 272 kalorie, 13g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, jajko, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ciecierzycę, można śledzić to danie główne z Ciasteczka bez alergenów jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart, oraz Falafel.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub blenderze puree z ciecierzycy. Do ciecierzycy dodać czosnek, masło orzechowe, zielona cebula, cebula, jajko, kolendra, kminek, pieprz cayenne i sos sojowy; proces do dobrze wymieszane. Uformować w kulki, używając około 1 łyżki stołowej na każdą.
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu. Brązowe kulki ze wszystkich stron.