Fajitas z wieprzowiną i pieprzem
Fajitas z wieprzowiną i pieprzem mogą być właśnie tym meksykańskim przepisem, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji o wartości 459 kalorii , 34 g białka i 20 g tłuszczu każda. Za 2,06 dolara za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Udaj się do sklepu i kup tortille pszenne, olej rzepakowy, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fana. Niewielu osobom to danie główne naprawdę przypadło do gustu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 63% . Podobne przepisy to Chicken Fajitas By Mommie Cooks , Skirt Steak Fajitas i Dr Pepper Pulled Pork .
Instrukcje
Wsyp mąkę kukurydzianą do dużego, zamykanego worka plastikowego.
Dodaj wieprzowinę, po kilka kawałków na raz, i potrząśnij, aby pokryć ją sosem. Na dużej patelni smaż wieprzowinę, paprykę i cebulę na oleju na średnim ogniu, aż wieprzowina straci różowy kolor, a warzywa będą miękkie. Dodaj salsę i podgrzej.
Na środek każdej tortilli nałóż około 3/4 szklanki nadzienia; posyp startym serem i śmietaną. Złóż boki tortilli.