Espresso Panna Cotta z bitą śmietaną kakaową

Espresso Panna Cotta z bitą śmietaną kakaową
Przepis Espresso Panna Cotta z kakao bitą śmietaną jest gotowy w około 2 godziny i 27 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 598 kalorii, 5G białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedrogi deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ziarna espresso, cukier, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowa Panna Cotta Z Bitą Śmietaną Amaretto, Espresso Panna Cotta, oraz Espresso Panna Cotta.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Najpierw dodać kakao w proszku do ciężkiej śmietany na kakao bitą śmietaną. Dobrze wymieszać, aby połączyć, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
3
Zacznij przygotowywać espresso panna cotta, umieszczając śmietanę, zmielone ziarna espresso, cukier i skórkę pomarańczową w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie wyłączyć ogień i strome dla 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone EspressoMielone Espresso
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać sproszkowaną żelatynę i za pomocą trzepaczki wymieszać na małym ogniu, aby ogrzać mieszaninę i rozpuścić żelatynę. Nie pozwól mu się gotować. Przecedzić mieszaninę przez drobne sito (nie tylko usuwa skórkę i ziarna espresso, ale także nierozpuszczoną żelatynę), a następnie wlać do pojedynczych filiżanek espresso. Przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce, aż zestaw, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna EspressoZiarna Espresso
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Po włożeniu ich do lodówki można zakończyć przygotowanie bita śmietana kakaowa (alternatywnie można to zrobić tuż przed podaniem panna cotta). Ubijamy śmietanę kakaową, aż zacznie gęstnieć, a następnie dodajemy cukier cukierniczy. Ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty i podawaj łyżkę na każdej z porcji panna cotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 27 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn