Espresso Panna Cotta z bitą śmietaną kakaową
Przepis Espresso Panna Cotta z kakao bitą śmietaną jest gotowy w około 2 godziny i 27 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 598 kalorii, 5G białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedrogi deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ziarna espresso, cukier, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowa Panna Cotta Z Bitą Śmietaną Amaretto, Espresso Panna Cotta, oraz Espresso Panna Cotta.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Najpierw dodać kakao w proszku do ciężkiej śmietany na kakao bitą śmietaną. Dobrze wymieszać, aby połączyć, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Zacznij przygotowywać espresso panna cotta, umieszczając śmietanę, zmielone ziarna espresso, cukier i skórkę pomarańczową w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie wyłączyć ogień i strome dla 6 do 8 protokół.
Dodać sproszkowaną żelatynę i za pomocą trzepaczki wymieszać na małym ogniu, aby ogrzać mieszaninę i rozpuścić żelatynę. Nie pozwól mu się gotować. Przecedzić mieszaninę przez drobne sito (nie tylko usuwa skórkę i ziarna espresso, ale także nierozpuszczoną żelatynę), a następnie wlać do pojedynczych filiżanek espresso. Przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce, aż zestaw, około 1 godziny.
Po włożeniu ich do lodówki można zakończyć przygotowanie bita śmietana kakaowa (alternatywnie można to zrobić tuż przed podaniem panna cotta). Ubijamy śmietanę kakaową, aż zacznie gęstnieć, a następnie dodajemy cukier cukierniczy. Ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty i podawaj łyżkę na każdej z porcji panna cotta.