Espresso Granita z bitą śmietaną

Espresso Granita z bitą śmietaną
Espresso Granita z bitą śmietaną to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cukru granulowanego, cukru cukierniczego, gałązek mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 13%. Podobne przepisy to Espresso Granita z bitą śmietaną, Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, oraz Granita truskawkowa z bitą śmietaną.

Instrukcje

1
W szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali, ostrożnie wlać gorące espresso i ubić granulowany cukier,aż całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Umieść naczynie w zamrażarce i co godzinę zeskrobuj mieszaninę dużym widelcem, aby uzyskać teksturę granity. Granita będzie potrzebować około pięciu godzin, aby całkowicie zamrozić. Za pierwszym razem, gdy zeskrobujesz, granita nie będzie zamrożona na stałe. Chcesz zacząć skrobać, gdy jest jeszcze luźny, aby Tekstura granity była równomierna.
3
Tuż przed podaniem przygotuj bitą śmietanę. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego z nasadką trzepaczki, ubić śmietanę do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać ekstrakt waniliowy i cukier cukierniczy i dalej ubijać aż do uzyskania sztywnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
5
Ustaw 12 szklanych fletów do szampana.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
6
Na dno każdej szklanki umieść 1 łyżkę granity. Za pomocą innej łyżki rozprowadzić warstwę bitej śmietany. Kontynuuj układanie granity i bitej śmietany, kończąc bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Posypać czekoladą na górze każdej szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
8
Dekoruj gałązką mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
9
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn