Espresso Granita z bitą śmietaną
Espresso Granita z bitą śmietaną to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cukru granulowanego, cukru cukierniczego, gałązek mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 13%. Podobne przepisy to Espresso Granita z bitą śmietaną, Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, oraz Granita truskawkowa z bitą śmietaną.
Instrukcje
W szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali, ostrożnie wlać gorące espresso i ubić granulowany cukier,aż całkowicie się rozpuści.
Umieść naczynie w zamrażarce i co godzinę zeskrobuj mieszaninę dużym widelcem, aby uzyskać teksturę granity. Granita będzie potrzebować około pięciu godzin, aby całkowicie zamrozić. Za pierwszym razem, gdy zeskrobujesz, granita nie będzie zamrożona na stałe. Chcesz zacząć skrobać, gdy jest jeszcze luźny, aby Tekstura granity była równomierna.
Tuż przed podaniem przygotuj bitą śmietanę. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego z nasadką trzepaczki, ubić śmietanę do miękkości.
Dodać ekstrakt waniliowy i cukier cukierniczy i dalej ubijać aż do uzyskania sztywnych szczytów.
Ustaw 12 szklanych fletów do szampana.
Na dno każdej szklanki umieść 1 łyżkę granity. Za pomocą innej łyżki rozprowadzić warstwę bitej śmietany. Kontynuuj układanie granity i bitej śmietany, kończąc bitą śmietaną.
Posypać czekoladą na górze każdej szklanki.