Endywia z pasztetem z wątróbki drobiowej i marmoladą z suszonych wiśni

Endywia z pasztetem z wątróbki drobiowej i marmoladą z suszonych wiśni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj endywii z pasztetem z wątróbki kurczaka i marmoladą z suszonych wiśni. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 100 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24 i kosztuje 75 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz endywię, skórkę pomarańczową, wiśnie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Pasztet Z Wątróbki Drobiowej, oraz Pasztet Z Wątróbki Drobiowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć wiśnie i czerwone Wino i odstawić, aż wiśnie zmiękną nieco, co najmniej jedną godzinę i do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
Czerwone WinoCzerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Na średniej patelni na umiarkowanie małym ogniu rozgrzać tłuszcz z kurczaka lub oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KurczakaTłuszcz Z Kurczaka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj cebulę i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor i karmelizowane, o 40 protokół. Zwiększyć ogień do umiarkowanie wysokiego, dodać tymianek lub majeranek, 1 łyżkę octu winnego czerwonego, wiśnie i wino, w którym nasączono. Gotować, aż większość płynu odparuje, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
CzereśnieCzereśnie
MajeranekMajeranek
CebulaCebula
TymianekTymianek
WinoWino
4
Dodaj pozostałą łyżkę czerwonego octu winnego i doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia. Zrób z wyprzedzeniem: marmoladę wiśniową można wykonać z wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarmoladaMarmolada
CzereśnieCzereśnie
1
Ułóż stojak około 6 cali od płomienia brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Umieść patelnię brojlerów lub blachę do pieczenia na stojaku i rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
BrojlerBrojler
3
Jeśli używasz tłuszczu z kurczaka, w małym rondlu na małym ogniu ogrzej tłuszcz, aż się rozpuści. W dużej misce wymieszać wątróbki, około 2 łyżki stopionego tłuszczu z kurczaka lub oliwę z oliwek, sól i pieprz. Ułóż wątróbki, w jednej warstwie, na rozgrzanej patelni brojlerów lub blasze do pieczenia i piecz przez 2 minuty. Odwróć wątróbki i kontynuuj pieczenie do miękkości po naciśnięciu i bladobrązowym kolorze, o 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KurczakaTłuszcz Z Kurczaka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Przenieść wątróbki do deski do krojenia i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Gdy wątróbki są wystarczająco chłodne do obsługi, grubo posiekać je, upewniając się, aby pozostawić je grube.
6
Przełożyć do dużej miski, skropić pozostałymi 2 łyżkami rozgrzanego tłuszczu z kurczaka lub oliwy z oliwek i delikatnie wrzucić do połączenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Tłuszcz Z KurczakaTłuszcz Z Kurczaka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Oddziel liście endywii i ułóż na talerzu. Każdy liść endywii napełnij około 2 łyżkami pasztetu, wierzch polej marmoladą wiśniową i zakończ posypką skórki pomarańczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MarmoladaMarmolada
CzereśnieCzereśnie
EndiveEndive
2
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia40
Magazyn