Enchilady wołowe z pikantnym czerwonym sosem

Enchilady wołowe z pikantnym czerwonym sosem
Enchilady wołowe z pikantnym czerwonym sosem to meksykański przepis, który serwuje 4. Za 3,41 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 806 kalorii, 45g białka, oraz 48g tłuszczu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 2 godziny i 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 72 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką bulion wołowy, tortille z mąki, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 82%, to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Enchilady z wołowiną i serem z domowym czerwonym sosem, Czerwone enchilady z wołowiną, oraz Pikantne Enchilady Wołowe.

Instrukcje

1
Aby zrobić pikantny czerwony sos, rozgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu, gotuj i mieszaj 1/2 szklanki cebuli, aż cebula zmięknie, 3 do 4 minut. Dodaj 4 łyżeczki czosnku, gotuj i mieszaj, aż będzie pachnący, kolejne 3 do 5 minut, uważnie obserwując, aby uniknąć przypalenia czosnku. Dodaj oregano, 3 1/2 łyżeczki chili w proszku, bazylię, sól i czarny pieprz, 1 łyżeczkę kminku, suszoną kolendrę, salsę, sos pomidorowy, koncentrat pomidorowy i bulion z kurczaka, aż sos się gładko połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Suszona KolendraSuszona Kolendra
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Doprowadź sos do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut, często mieszając, aż smaki się połączą, a sos lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3
Podczas gdy ostry czerwony sos się gotuje, gotuj i mieszaj mieloną wołowinę na dużej patelni na średnim ogniu, aż mięso równomiernie się zrumieni. Rozbij mięso na kruszonki podczas gotowania i spuść nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
Sos CzerwonySos Czerwony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wymieszaj 3/4 szklanki cebuli, 1 łyżkę czosnku, 1/2 łyżeczki chili w proszku i 1/2 łyżeczki kminku z mięsem i gotuj i mieszaj, aż cebula zmięknie, a mieszanka mięsna będzie pachnąca przyprawami, jeszcze 5 do 10 minut. Dodaj sos enchilada i bulion wołowy; gotować jeszcze przez 5 minut. Dodaj 1/2 szklanki mieszanki meksykańskiego sera i pozwól serowi stopić się w sosie mięsnym. Zmniejsz ogień do małego i gotuj sos mięsny jeszcze przez 30 minut, aby zgęstniał.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Spryskaj obie strony każdej tortilli sprayem do gotowania, ułóż tortille kawałkiem folii aluminiowej między każdą tortillą i zawiń stos folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Włóż tortille do nagrzanego piekarnika do ogrzania, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Rozłóż około 1/2 szklanki pikantnego czerwonego sosu na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia. Napełnij każdą tortillę sosem mięsnym, rezerwując około 1/2 szklanki sosu mięsnego; zroluj tortille w enchilady i ułóż w naczyniu do pieczenia, szwami do dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
9
Pozostałym pikantnym czerwonym sosem polej enchilady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CzerwonySos Czerwony
10
Posyp zarezerwowaną 1/2 szklanki mieszanki mięsnej i posyp pozostałymi 2 szklankami mieszanki meksykańskiego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser MeksykańskiSer Meksykański
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
11
Piecz, aż polewa serowa będzie złotobrązowa, a sos będzie musujący, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Wyjmij z piekarnika i posyp kolendrą do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa170papryka habanero1 duża słodka cebula, grubo posiekana1 duża słodka cebula, grubo posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania1warzywo (np. szpinak)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania4warzywo (np. szpinak)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoGorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszona kolendrasuszona kolendra86-caloweTortille z mąki (6 cali) Tortille z mąki (6 cali)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1porcja startego parmezanusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy4warzywo (np. szpinak)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy454papryka habanero(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)1warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony0warzywo (np. szpinak)2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniona mieszanka serów po meksykańskurozdrobniona mieszanka serów po meksykańsku4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniona mieszanka serów po meksykańskurozdrobniona mieszanka serów po meksykańsku1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprzygotowany czerwony sos enchiladaprzygotowany czerwony sos enchilada1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSalsa przygotowanaSalsa przygotowana0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala170papryka habaneroDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla enchilady. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Calista Coast Range Pinot Noir z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Calista Coast Range Pinot Noir
Calista Coast Range Pinot Noir
Linia Calista Coast 2012 Pinot Noir ma głęboki rubinowy kolor z aromatami suszonych wiśni, płatków róży, fioletu i palonych ziaren kawy. Rabarbar, wiśnia i nuty żurawiny przepływają przez podniebienie do zrównoważonego i długiego wykończenia mieszanych ciemnych owoców i czarnej herbaty.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn