Enchiladas z wołowiną i serem
Enchiladas z wołowiną i serem to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 56g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 989 kalorii. Na 3,77 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka mielonej wołowiny, cheddar, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Enchiladas z wołowiną i serem, Obfite Enchiladas z wołowiną i serem, oraz Łatwe Enchiladas z wołowiną i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. zawiń tortille w folię i trzymaj w piekarniku przez 10 minut.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż miękkie i półprzezroczyste, o 4 protokół. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości, dodać mieloną wołowinę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż dokładnie rumiane, o 5 protokół. Wymieszać chili w proszku; doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przełożyć wołowinę na durszlak, aby osuszyć.
Wlać 1 słoik sosu enchilada do naczynia do pieczenia 9-na-13-cala. Łyżka około 1/3 szklanki mielonej wołowiny i 5 łyżek. wymieszane sery w każdej ciepłej tortilli, zwinąć w sposób cygar i umieścić enchiladas szew obok siebie w naczyniu do pieczenia. Przykryć równomiernie drugim słoikiem sosu enchilada i pozostałym serem.
Piec w piekarniku 191° do bulgotania, o 15 protokół.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.