Enchiladas z wołowiny i Czarnej Fasoli

Enchiladas z wołowiny i Czarnej Fasoli
Przepis wołowina i czarna fasola Enchiladas może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 30 minut. Na 2,18 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 434 kalorie, 23G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ancho chiles, zielona cebula, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fiesta Beef & Black Bean Enchiladas, Enchiladas Black Bean, oraz Enchiladas Black Bean.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować sos, umieść ancho chiles w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj 3 szklanki bulionu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Wymieszać w 1 torn tortilla; gotować na wolnym ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
BulionBulion
4
Wlać mieszaninę chile do blendera; odstawić 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj kolendrę, 2 łyżeczki czosnku i 2 grubo posiekaną zieloną cebulę do blendera; proces aż będzie gładki. Powrót mieszaniny do patelni; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek (około 7 minut), mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
6
SOS wyjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
7
Aby przygotować enchiladas, podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać wołowinę; smażyć 5 minut lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
9
Wyjąć wołowinę z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; osuszyć na papierowych ręcznikach. Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi. Przywrócić patelnię do średniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
10
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj cebulę; gotować 8 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
12
Dodać czosnek i kolejne 3 składniki (przez sól); gotować 2 minuty, ciągle mieszając. Wymieszać z koncentratem pomidorowym; gotować 1 minutę, często mieszając. Wymieszać w odsączonej wołowiny, fasola, i 1/2 bulionu szklanki; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować 1 minutę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
CzosnekCzosnek
FasolaFasola
BulionBulion
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
14
Umieść 4 szklanki wody w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do duszenia. Pracując z 1 tortillą na raz, zanurz tortille w gotującej się wodzie po 2 do 3 sekund każda lub aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
WodaWoda
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Umieść jedną tortillę na płaskiej powierzchni roboczej; łyżka 3 łyżki mieszanki wołowiny na 1 końcu każdej tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
WołowinaWołowina
16
Roll enchiladas up jelly-roll style. Powtórz procedurę z pozostałymi tortillami i mieszaniną wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
GalaretkaGalaretka
WołowinaWołowina
RolkaRolka
17
Rozprowadź 1/2 szklanki sosu na dnie szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż enchiladas, seam-side down, w przygotowanym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
18
Pozostałe sosy polać enchiladas. Top z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
19
Piec w 400 przez 20 minut lub do lekko rumiane i bąbelki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
20
Odstawić na 10 minut.
21
Posypać 3 pokrojonymi w plasterki zieloną cebulą; podawać z kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn