Enchiladas z kurczaka z zieloną salsą
Przepis Chicken Enchiladas z Zielonym Salsan jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 1167 kalorii, 86g białka, oraz 69g tłuszczu na porcję. Na 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej canolan, jalapeño, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mała Partia Zielona Salsa Verde Chicken Enchiladas, Salsa Verde-zielony sos Tomatillo do Enchiladas, oraz Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cukinię, cebulę i kukurydzę i gotuj, mieszając, aż cebula zacznie mięknąć, 3 do 5 minut.
Przełożyć do dużej miski.
Dodać kurczaka, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Wymieszać, aby połączyć. Wytrzeć patelnię i podgrzać pozostały olej na średnim ogniu. Jeden na raz, gotować tortille w oleju, aż zmiękną, 10 do 15 sekund na stronę.
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podzielić mieszaninę kurczaka między tortille, zwinąć je i umieścić szew w dół w dużym naczyniu do pieczenia.
Piec do ogrzania przez, 8 do 10 protokół. W robocie kuchennym pulse Tomatillo, jalapeo, kolendra, sok z limonki i 1/2 łyżeczki soli, aż drobno posiekane.
Podawać enchiladas z salsą i śmietaną, jeśli używasz.