Enchiladas z kurczaka z salsą Verde
Przepis Kurczak Enchiladas z Salsa Verde może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 838 kalorii, 47g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 4,04 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, gałązki kolendry, do 4 serrano chili, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa, Kurczak Enchiladas Salsa Verde, oraz Kremowa Salsa Verde Chicken Enchiladas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść tomatillos i poblanos na patelni o wymiarach 10 na 15 cali. Broil 4 do 6 cali od ciepła, obracając w razie potrzeby, aż tomatillos i poblanos są czerniejące na całym, o 20 minut w sumie. Odstawić jako zwęglone. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, zdjąć i wyrzucić Poblano Skórki, łodygi, nasiona i żyły.
W blenderze lub robocie kuchennym, wirować (w partiach, jeśli to konieczne) Tomatillo, poblanos, pestki dyni, czosnek, kolendra i bulion, aż sos chili jest gładko pured.
Dodaj serranos do smaku i wirować do czystego.
W międzyczasie obierz cebulę i pokrój 3 lub 4 cienkie plasterki od środka. Oddzielić plastry na pierścienie i owinąć hermetycznie. Cebulę drobno posiekać.
Rozprowadź 1 szklankę sosu chili na dnie płytkiej zapiekanki 3-quart (o 10 przez 12 W.). SOS przykryć 1/3 tortille, nakładając je. Rozrzucić 1/2 kurczaka, 1/2 posiekanej czerwonej cebuli, i 1 szklanka sera na tortille. Łyżka 1 szklanka sosu chili na ser. Przykryć całkowicie innym 1/3 tortille. Rozrzucić pozostały kurczak, pozostała cebula, i 1 szklanka sera na tortille; zwilżyć równomiernie z 1 szklanka sosu chili. Przykryć pozostałymi tortillami, następnie równomiernie zalać tortillami pozostałym sosem.
Piec w piekarniku 400, aż sos będzie bulgotał na brzegach zapiekanki, około 15 minut.
Posypać pozostały ser na enchiladas i piec, aż się rozpuści, 2 do 3 protokół.
Rozrzuć czerwone krążki cebuli na enchiladas i udekoruj gałązkami kolendry.
Pokroić w prostokąty i podawać szeroką łopatką.
Dodać sól i śmietanę do smaku.