Enchiladas Suizas z kurczakiem
Przepis na kurczaka Enchiladas Suizas można przygotować w około 1 godzinę i 30 minut . Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 944 kalorie , 54 g białka i 55 g tłuszczu każda. Za 3,47 USD za porcję ten przepis pokrywa 40% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup papryczki chili, paprykę, tortille z mąki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 66% . Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Enchiladas Suizas z kurczakiem , Enchiladas Suizas z kurczakiem i Przepis na Enchiladas Suizas z kurczakiem .
Instrukcje
Doprowadzić garnek z lekko osoloną wodą do szybkiego wrzenia na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka do wrzącej wody; okładka. Gotuj 15 do 20 minut; odcedzić i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść naczynie do pieczenia o wymiarach 10x15.
Rozpuść masło na patelni na średnim ogniu. Gotuj cebulę, zieloną paprykę i czerwoną paprykę na roztopionym maśle, aż będą miękkie, od 5 do 8 minut; Przełożyć do dużego naczynia.
Do miski dodaj kurczaka, ser Cheddar, zieloną papryczkę chili, salsę, kolendrę, kminek i papryczki chipotle. Doprawić solą i pieprzem; mieszać.
Umieść około 1/3 szklanki mieszanki kurczaka wzdłuż krawędzi tortilli; zwiń ciasno w tubę.
Ułóż enchiladę łączeniem do dołu w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Powtarzaj, aż cała mieszanka z kurczaka zostanie wykorzystana.
Posyp enchiladę serem Monterrey Jack.
W małej misce wymieszaj śmietanę i bulion z kurczaka; polej enchiladą. Przykryj naczynie folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku 30 minut.
Usuń folię i kontynuuj pieczenie, aż ser całkowicie się rozpuści, około 10 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to świetny wybór dla kuchni meksykańskiej. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Stoltz Organic Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 26 dolarów za butelkę.
![Stoltz Organiczne Pinot Noir]()
Stoltz Organiczne Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się dzięki głębokiemu, bogatemu kolorowi i kwiatowemu aromatowi, co stanowi organiczne wino Columbia Gorge Pinot noir. Wszystko po to, aby wino to albo powitało lata starzenia, albo wypiło się je na miejscu.