Enchiladas Suizas

Enchiladas Suizas
Enchiladas Suizas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1189 kalorii, 48g białka, oraz 94g tłuszczu każdy. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 733 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, szalotkę, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos do lodów czekoladowych, można śledzić to danie główne z Budyń z nasion chia ze słodkich ziemniaków z sosem czekoladowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Enchiladas Suizas, Enchiladas Suizas, oraz Enchiladas Suizas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić sos: rozgrzać brojlery z półką na szczebel najbliżej ciepła. Zestaw tomatillos na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Broil, obracając raz, aż poczernieje, 10 minut. Czysty w blenderze. Odmierzyć 3/4 szklanki i odstawić. Ustaw piekarnik na 35
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu, następnie dodać szalotkę i gotować, aż przezroczyste, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaj tymianek, sól, pieprz i gotować, aż szalotka zaczyna brązowy, 1 minutę. Natychmiast dodać wino i zmniejszyć, aż prawie nie ma, 2 minuty. Wymieszać ze śmietaną, tomatillo pure i cukrem. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, o 5 protokół, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos grubo pokrywa metalową łyżkę, 3 do 5 Więcej minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(duża Tuba)(duża Tuba)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1
Podgrzać 2 duże patelnie na średnim ogniu. W pierwszej patelni wlać 1/4 cala. olej i ciepło, aż się połysk. Pracując z 1 tortillą na raz, gotuj na suchej patelni, obracając raz, aż zmięknie, 10 do 20 sekund, następnie w oleju, obracając raz, aż opuchnie i zmięknie, ale nie chrupiące, 10 do 15 sekund. Ułóż w jednej warstwie na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Lay tortille płasko na powierzchni roboczej. Zorganizuj kurczaka i queso fresco w dół centrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Rolka zamknięta i ustawić, szwy w dół, w 9-przez 13-in. naczynie do pieczenia (bez sosu Na spodzie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Polać sosem enchiladas; top z serem Oaxaca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser OaxacaSer Oaxaca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Piec, aż ser topi się i sos jest bulgotanie, 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Dekoruj queso fresco, kolendrą, cebulą i mżawką cremy (z butelki do wyciskania, jeśli taką masz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodaj chorizo, jeśli chcesz i podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
8
* Znajdź na rynkach Latino.

Składniki

4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySOS ŚMIETANKOWY TOMATILLOSOS ŚMIETANKOWY TOMATILLO2(zima)posiekana kolendraposiekana kolendra4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojone gotowane piersi z kurczakacienko pokrojone gotowane piersi z kurczaka596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicrema*, rozcieńczona odrobiną mleka, w razie potrzeby, dzięki czemu jest wylewanacrema*, rozcieńczona odrobiną mleka, w razie potrzeby, dzięki czemu jest wylewana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino1kufelkrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia1(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy113Orzechy dowolne (posiekane)Ser Oaxaca*, pocięty na strzępySer Oaxaca*, pocięty na strzępy1(może być lub przeglądać)8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPico de galloPico de gallo1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokruszony queso frescopokruszony queso fresco227Orzechy dowolne (posiekane)queso fresco*, crumbledqueso fresco*, crumbled0czerwona cebula, cienko pokrojonaczerwona cebula, cienko pokrojona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona szalotkamielona szalotka0(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2gałązki tymiankugałązki tymianku340Orzechy dowolne (posiekane)pomidory, łuskane i opłukiwanepomidory, łuskane i opłukiwane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinnyOlej roślinny8tortille z białej kukurydzy (7 w.)tortille z białej kukurydzy (7 w.)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyENCHILADASENCHILADAS4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGARNISHESGARNISHES227Orzechy dowolne (posiekane)chorizo lub longaniza, usunięte z osłonek, pokruszone i gotowane; opcjonalniechorizo lub longaniza, usunięte z osłonek, pokruszone i gotowane; opcjonalnie

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4.7 z 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn