Enchiladas Black Bean
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Enchiladas z Czarnej Fasoli. Ten przepis służy 10. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 386 kalorii, 13g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Jeśli masz mielony kminek, olej roślinny, tortille kukurydziane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Enchiladas Black Bean, Enchiladas Black Bean, oraz Enchiladas Black Bean dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 11x7-inch (2-quart) naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i kminek; gotować i mieszać 4 do 5 minut lub aż cebula będzie miękka. Wymieszaj kukurydzę, salsę, fasolę i 1 szklankę sera.
Na kuchence mikrofalowej, tortille stos i przykryć ręcznikiem papierowym; kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 minutę, aby zmiękczyć.
Umieść 1/4 szklanki mieszanki fasoli wzdłuż środka każdej tortilli.
Zwinąć mocno i umieścić boki szew dół w naczyniu do pieczenia; łyżka pozostałej mieszanki fasoli na górze.
Wlać sos enchilada na enchiladas, rozprzestrzeniania się płaszcz wszystkie tortille.
Posypać pozostałym 1 szklanką sera.
Piec 25 do 30 minut lub aż ser topi się i sos jest bąbelkowy wokół krawędzi.
Dekoruj pozostałymi składnikami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.