Elegancki Tort Czekoladowy
Elegancki Tort Czekoladowy może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 298 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 43 centy za porcję. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka cukru, sody oczyszczonej, jajka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 14% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Elegancki tort czekoladowy , elegancki tort serowy i elegancka czekoladowa Charlotte .
Instrukcje
Aby wypełnić, w małym rondlu wymieszaj mąkę, cukier i sól. Mieszaj mleko i syrop, aż masa będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Wmieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki do jajka; wszystko z powrotem na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i wanilią. Ochłodzić do temperatury pokojowej, często mieszając.
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym. Wymieszać z wanilią.
Połącz suche składniki; dodawać do ubitej masy na zmianę z syropem i wodą. Ubijaj tylko do połączenia.
Wlać do dwóch wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Schłodzić przez 10 minut; wyjąć z patelni na kratkę do ostygnięcia.
Każde ciasto przekrój poziomo na pół.
Połóż jedną dolną warstwę na talerzu do serwowania; posmarować jedną trzecią nadzienia. Powtórz warstwy dwukrotnie. Przykryj pozostałym ciastem. W dużej misce ubij składniki lukieru, aż utworzą się sztywne szczyty; rozsmarować lub wycisnąć na wierzch i boki ciasta.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Tort w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "