Jagnięcina z makaronem gryczanym i sosem pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj jagnięcinę z makaronem gryczanym i sosem pomidorowym. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 477 kalorii, 31g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga makaronu gryczanego, sosu rybnego, kapusty i sosu chilli. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowany stelaż jagnięcy z sosem pomidorowo-miętowym, Jagnięce Pitas z pomidorami, szalotkami i miętowym sosem jogurtowym, oraz Makaron Gryczany (Memil Guksu).
Instrukcje
Pomidory lekko zmiażdżyć z sosem rybnym, sokiem z limonki i skórką oraz sosem chilli. Ugotować makaron zgodnie z instrukcjami opakowania.
W międzyczasie rozgrzać olej w woku i smażyć cebulę, marchewkę i pieprz przez 5 minut lub do zmięknięcia.
Dodać kapustę i gotować przez kilka minut więcej.
Wyjmij warzywa z patelni, dodaj jagnięcinę i gotuj przez 5-8 minut, aby nadal była miękka i soczysta. Zdjąć patelnię z ognia, wrzucić makaron, warzywa, sos pomidorowy i miętę i podawać.