El Dorado Gorąca Czekolada
El Dorado Hot Chocolate to bezglutenowe napój. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 810 kalorii, 15g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka Likier cynamonowy, mleko, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gorąca czekolada i tosty Marshmallow garnki de Creme, El Dorado Meksykańska Zapiekanka, oraz Chili con Queso El Dorado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać cukier i 2 łyżki wody razem w rondlu o grubym dnie. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Odkryć i nadal gotować, wirowanie patelni, ale nie mieszając, aż cukier jest ciemny złoty karmel, 7 do 10 minut. (Powinien pachnieć lekko przypalony.) Wyciągnąć patelnię z ognia i ostrożnie wlać 1/4 szklanki wody do karmelu. Uważaj, może się rozpryskać.
Ubijać, aż będzie gładka i pozostawić do ostygnięcia. (Spalony karmel można przechowywać do 2 tygodni w temperaturze pokojowej.)
Gotowy do podania: 3 łyżki palonego karmelu umieścić w 4 kubkach lub filiżankach i równomiernie polać posiekaną czekoladą. Doprowadzić mleko na wolnym ogniu na średniej patelni na średnim ogniu. Wyciągnąć patelnię z ognia i dodać Goldschlager i rum; wlać czekoladę.
Podawać gorące czekoladki El Dorado łyżką do mieszania warstw razem.