Ekwadorskie Serowe Placki Ziemniaczane (Llapingachos)
Ekwadorski serowe placki ziemniaczane (Llapingachos) może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 188 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka ziemniaków, sól, ser mozzarella, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ekwadorskie Serowe Placki Ziemniaczane (Llapingachos), EKWADORSKIE PASZTECIKI Z SEREM I ZIEMNIAKAMI, oraz Ekwadorska Zupa Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 2 ćwiartki wody do wrzenia w dużym rondlu.
Dodać ziemniaki i sól. Gotować 20 minut lub aż ziemniaki będą miękkie; odcedzić.
Umieścić w dużej misce; zacieru, aż będzie gładka.
Podgrzać 2 Łyżki. oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i 1 łyżeczkę. papryki; gotować i mieszać, aż cebula będzie miękka. Wymieszać z puree ziemniaczanym; ostudzić. Wymieszać z serem. Kształt równomiernie do 6 (1-cal grubości) pasztecików.
Wymieszać pozostałe 2 łyżki. olej i 1 łyżeczka. papryka do dobrze wymieszane.
Podgrzej dużą patelnię nonstick, patelnię lub żeliwną patelnię na średnim ogniu.
Posmaruj trochę mieszaniny oleju na dnie patelni.
Dodać paszteciki; gotować 3 minuty lub aż dno jest chrupiące i złocisty brązowy.
Szczotkuj wierzchy pasztecików pozostałą mieszaniną oleju; Odwróć. Gotować dodatkowe 3 protokół lub do chrupiące i złocisty brązowy po obu stronach.
Podawać każdy patty zwieńczona 2 łyżki. z sosem orzechowym.