Ekwadorski Humitas

Ekwadorski Humitas
Ekwadorski Humitas może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 80 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka masła, woda, kłosy kukurydzy na kolbie, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Humitas (Argentyński Pudding Kukurydziany), Słodka Kukurydza Humitas Przepis, oraz Ekwadorska Sałatka Z Buraków.

Instrukcje

1
Usuń zielone łuski i jedwab z kukurydzy, uważając, aby łuski były całe. Wyrzuć jedwab.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2
Umieścić łuski w dużym garnku z wrzącą wodą i blanszować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Wyjąć z wody; spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Odciąć jądra od kolb.
5
Połowę ziaren i cebulę umieścić w pojemniku blendera; przykryć. Zmiksować na średniej prędkości do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Wlać do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Pozostałe ziarna kukurydzy, masło, proszek do pieczenia, jajka i mąkę kukurydzianą umieścić w pojemniku blendera; przykryć. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodaj do puree kukurydzianego w misce. Wymieszać z serem. (Ciasto będzie grube, ale nie sztywne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Umieścić 2 łuski kukurydzy na powierzchni roboczej, z długimi bokami lekko zachodzącymi na siebie. Łyżka 1/4 szklanki puree kukurydzianego na dolnej połowie łuski; złożyć górę łuski nad nadzieniem. Złóż na pół z lewej strony, a następnie złóż na pół ponownie z prawej strony. (Jeden koniec każdej humity powinien pozostać otwarty.) Powtórzyć z 34 pozostałymi łuskami kukurydzy i pozostałym puree kukurydzianym. Trzymać złożone końce na miejscu, wiążąc zamknięte cienkimi paskami pozostałych łusek kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
10
Napełnij duży garnek 2 szklankami wody. Kosz parowy Line z połową resztek łusek kukurydzy; umieść w garnku. Humitas, otwarte końce, w koszu; przykryć pozostałymi łuskami kukurydzy. Przykryj garnek pokrywką. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ciepło do niskiej; steam 30 minut lub aż humitas są twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia1
Magazyn