Ekwadorski Humitas
Ekwadorski Humitas może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 80 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka masła, woda, kłosy kukurydzy na kolbie, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Humitas (Argentyński Pudding Kukurydziany), Słodka Kukurydza Humitas Przepis, oraz Ekwadorska Sałatka Z Buraków.
Instrukcje
Usuń zielone łuski i jedwab z kukurydzy, uważając, aby łuski były całe. Wyrzuć jedwab.
Umieścić łuski w dużym garnku z wrzącą wodą i blanszować 1 minutę.
Połowę ziaren i cebulę umieścić w pojemniku blendera; przykryć. Zmiksować na średniej prędkości do uzyskania gładkiej konsystencji.
Pozostałe ziarna kukurydzy, masło, proszek do pieczenia, jajka i mąkę kukurydzianą umieścić w pojemniku blendera; przykryć. Zmiksować na gładką masę.
Dodaj do puree kukurydzianego w misce. Wymieszać z serem. (Ciasto będzie grube, ale nie sztywne.)
Umieścić 2 łuski kukurydzy na powierzchni roboczej, z długimi bokami lekko zachodzącymi na siebie. Łyżka 1/4 szklanki puree kukurydzianego na dolnej połowie łuski; złożyć górę łuski nad nadzieniem. Złóż na pół z lewej strony, a następnie złóż na pół ponownie z prawej strony. (Jeden koniec każdej humity powinien pozostać otwarty.) Powtórzyć z 34 pozostałymi łuskami kukurydzy i pozostałym puree kukurydzianym. Trzymać złożone końce na miejscu, wiążąc zamknięte cienkimi paskami pozostałych łusek kukurydzy.
Napełnij duży garnek 2 szklankami wody. Kosz parowy Line z połową resztek łusek kukurydzy; umieść w garnku. Humitas, otwarte końce, w koszu; przykryć pozostałymi łuskami kukurydzy. Przykryj garnek pokrywką. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ciepło do niskiej; steam 30 minut lub aż humitas są twarde.