Ekstra Gładki Hummus
Przepis Extra-Smooth Hummus jest gotowy w około 14 godzin i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.23 za porcję. Ta przystawka ma 756 kalorii, 27g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, oliwę z oliwek, świeżo czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Extra Smooth Pumpkin Pie, Jak zrobić Ultra gładki Domowy Hummus ... czyli Hummus marzeń), oraz Hummus... Gładka I Kremowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć ciecierzycę do dużej miski i przykryć dwukrotnie większą ilością zimnej wody. Wymieszać 1 łyżeczkę sody oczyszczonej i odstawić na 12 godzin.
Ciecierzycę odsączyć i przełożyć do dużego rondla lub holenderskiego piekarnika i przykryć dwukrotnie większą ilością wody. Wymieszać pozostałe 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ciecierzyca będą miękkie przez cały, o 1 godzinę.
Odcedzić ciecierzycę, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Ciecierzycę obrać, odrzucając Skórki.
Przenieś ciecierzycę na blat robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Pulsuj, aż ciecierzyca zostanie drobno posiekana, zatrzymując się, aby zeskrobać boki miski w razie potrzeby.
Dodaj tahini, sok z cytryny, oliwa z oliwek, i czosnek; puree, aż gładka, zatrzymując się zeskrobać w dół boki miski w razie potrzeby. Cienkie z zastrzeżonym płynem do gotowania do pożądanej konsystencji. Doprawić solą do smaku.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do tygodnia.