Eklery Mini Tiramisu
Mini Tiramisu eklery może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 116 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20 i kosztuje 15 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Mieszanka śmietany, wody, cukru pudru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Eklerki Tiramisu, Mini eklery, oraz Mini Czekoladowe Eklerki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; odstawić.
Rozgrzać masło, mleko, odmierzoną wodę, cukier i sól w rondlu o średnim ciężarze na średnim ogniu, aż masło stopi się i płyn dojdzie do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, dodaj mąkę na raz i energicznie mieszaj drewnianą łyżką, aż dobrze się włączysz. Gotować, stale mieszając, aż ciasto wygląda lśniąco i jest gładkie w dotyku, a na dnie patelni uformowała się cienka folia, około 5 minut. (Ciasto z łatwością uformuje 1 dużą kulkę.)
Przenieść ciasto do miski miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy i pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut. W międzyczasie napełnij małą miskę wodą i odstaw ją na bok.Z mikserem na średniej-niskiej prędkości, dodać 1 jajka i ubić, aż do całkowitego włączenia, co najmniej 1 minutę.
Dodać drugie jajko i ubić, aż do całkowitego włączenia, co najmniej 1 minutę. Zatrzymać mikser i zeskrobać trzepak i boki miski gumową szpatułką. Przywróć mikser do średniej prędkości, dodaj pozostałe jajko i ubijaj, aż mieszanina będzie gładka, lepka i błyszcząca, co najmniej 1 minutę więcej.
Przenieść ciasto do dużego worka rurowego wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1/2 cala. (Alternatywnie, umieścić ciasto w dużej zamykanej plastikowej torbie i odciąć około 1/2 cala od jednego dolnego rogu.) Rury 20 (2-1 / 2-by-1-cal) palce na przygotowanej blasze do pieczenia, upewniając się, że są one o 1 cal od siebie. Delikatnie poklepać wszelkie delikatne końcówki palcem zanurzonym w zarezerwowanej misce z wodą.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, zmniejsz temperaturę do 177° i piec, aż ptysie będą złocistobrązowe, przewiewne i całkowicie suche w środku, około 30 do 35 minut (nie otwieraj drzwi piekarnika, dopóki nie upłynie co najmniej 30 minut).
Przenieś blachę do stojaka z drutu i niech Puffy ostygnie całkowicie, co najmniej 20 protokół.Do nadzienia: gdy jest gotowy do podania, umieść wszystkie składniki nadzienia w misce miksera stojącego wyposażonego w nasadkę do ubijania.
Ubijać na małej prędkości, aż cukier puder zostanie właśnie włączony. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż powstaną średnie szczyty, o 30 sekund więcej.
Przenieść mieszaninę do dużego worka rurowego wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1/2 cala. (Alternatywnie, umieścić wypełnienie w dużej plastikowej torebce zamykanej i odciąć około 1/2 cala od jednego dolnego rogu.)
Śmietanę, Marsalę i proszek espresso ubić w średniej misce, aż będzie gładka.
Dodać cukier puder i ubić na gładką masę; odstawić. (Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, aby łatwo spływać łyżką, ubijać więcej śmietany 1/2 łyżeczki na raz.) Do montażu: za pomocą noża do parkowania, wyciąć szczelinę w długim boku każdego eklera, uważając, aby nie przeciąć całej drogi przez ciasto. Delikatnie otwórz eklerki.
Wyjmij nadzienie z lodówki i włóż je do dolnej połowy każdego eklera. Zamknij eklery. Ostrożnie podnieś je palcami, zanurz wierzchołki w glazurze, a następnie zwróć je do glazury blachy do pieczenia-side up.
Umieścić proszek kakaowy w sitku o drobnych oczkach i przesiać go obficie na wierzchy eklerów.
Odstawić, aż do zestawów glazury, o 30 protokół.