Egipska Zupa Z Soczewicy

Egipska Zupa Z Soczewicy
Egipska zupa z soczewicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 188 kalorii, 13g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 48 centów za porcję. 38 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz popękany pieprz, sól morska, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zimowa zupa z soczewicy (Egipska-Shorbaat Aads), Duszona Egipska Zieleń Z Chrupiącym Kurczakiem (Molokhia Egipska), oraz Egipska Zupa Pomidorowa.

Instrukcje

1
Umieść 3 szklanki wody, soczewica, pomidor, marchew, cebula, czosnek i bulion z kurczaka w garnku na średnim ogniu; gotować, aż warzywa i soczewica zmiękną, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z KurczakaBulion Z Kurczaka
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
SoczewicaSoczewica
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Zdjąć z ognia i ostudzić do letniego.
3
Zmiksuj mieszankę warzyw i soczewicy za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładka. Wymieszać 1 szklankę wody, kminek, sól morska, pieprz i kolendra do zupy; podgrzewać na średnim ogniu, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
SoczewicaSoczewica
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia89
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn