Eclair ciasto z czekoladowym Ganache
Eclair ciasto z czekoladowym Ganache może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 408 kalorii. Ten przepis służy 15. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 363 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sól, mleko, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 28%. Podobne przepisy to Ciasto dyniowe Eclair z lukrem czekoladowym Ganache, Tort Czekoladowy Ekler, oraz Tort Czekoladowy Ekler.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Umieść miskę do miksowania w zamrażarce, aby ostygła.
Połączyć wodę, masło i sól w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i wymieszać z mąką. Gotować i mieszać, aż mieszanina oderwie się od boków patelni i utworzy kulkę.
Przenieść mieszaninę do miski i ubić w jajkach, jeden po drugim, aż w pełni włączone.
Ciasto rozłożyć równomiernie na dnie naczynia do pieczenia.
Piec ciasto w nagrzanym piekarniku, aż złoto brązowy, 25 do 30 protokół. (Ciasto będzie rosnąć i kształt łodzi, ale powinien spadać, jak ostygnie.) Całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Wyjmij schłodzoną miskę z zamrażarki i wlej 2 szklanki zimnej śmietany do ubijania. Ubij, aż śmietana zgęstnieje, około 1 minuty; wymieszaj cukier cukierniczy i ekstrakt waniliowy. Kontynuuj ubijanie, aż krem uformuje sztywne szczyty. Przechowywać w lodówce bitą śmietanę podczas mieszania budyniu.
Do miski miksującej wlać masę budyniową i mleko i wymieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Złóż bitą śmietanę.
Rozprowadzić nadzienie na ostudzonej skorupie i schłodzić.
Umieść posiekaną czekoladę w żaroodpornej misce. Doprowadzić 1 szklankę śmietany prawie do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu.
Wlać gorący krem na czekoladę i pozostawić do zmiękczenia na 1 minutę.
Mieszankę ubić na gładką masę.
Niech mieszanina ostygnie lekko zgęstnieć, o 10 protokół.
Wlać ganache na wypełnienie kremu, rozprowadzając na całej powierzchni. Odstawić patelnię do lodówki i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.