Easy salmon sushi
Need a bezglutenowe, bezmleczne, FODMAP friendly I pescatarian hor d ' oeuvre? Easy salmon sushi może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 242 kalorie, 10g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 134 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ryżu sushi, octu ryżowego, cukru i łososia. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów japońskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 91%. Spróbuj Sushi Z Łososiem, Sushi z łososia i wodorostów, oraz Salmon Sushi Bites dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pod zimnym kranem i spłucz, aż woda będzie czysta, a następnie dobrze spuść i umieść w rondlu.
Zalać 350 ml wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 5 minut, aż większość płynu zagotuje się i małe otwory pojawiają się w ryżu. Ścisz ogrzewanie tak nisko, jak będzie. Przykryj patelnię bardzo ciasną pokrywką lub folią aluminiową i pozostaw na 10 minut. Następnie wyłącz ogrzewanie i pozostaw na kolejne 10 minut.
Podgrzać ocet ryżowy, cukier i szczyptę soli razem w kuchence mikrofalowej przez około 30 sekund, aż cukier się rozpuści. Wrzucić ugotowany ryż do dużej miski.
Wlać ciepłą mieszankę wina ryżowego i wymieszać, a następnie pozostawić ryż do ostygnięcia.
Wyłożyć blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm lub podobne naczynie z podwójną warstwą folii spożywczej.
Rozłóż ryż sushi na dnie puszki (mieszanina będzie trochę lepka ,więc być może będziesz musiał zmoczyć ręce, aby to zrobić). Następnie przykryć ryż całkowicie wędzonymi plastrami łososia. Złóż folię spożywczą na łososia, aby pokryć dobrze naciskając rękami, aby uformować wszystko razem. Możesz schłodzić sushi w lodówce, aż będzie gotowe do użycia, ale staraj się nie schładzać go dłużej niż 3 godziny, bo ryż stwardnieje.
Aby podać, zanurz ostry nóż w odrobinie gorącej wody, aby zapobiec przywieraniu ryżu, a następnie pokrój na 16 prostokątów.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.