Easy salmon sushi

Easy salmon sushi
Need a bezglutenowe, bezmleczne, FODMAP friendly I pescatarian hor d ' oeuvre? Easy salmon sushi może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 242 kalorie, 10g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 134 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ryżu sushi, octu ryżowego, cukru i łososia. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów japońskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 91%. Spróbuj Sushi Z Łososiem, Sushi z łososia i wodorostów, oraz Salmon Sushi Bites dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ryż przełożyć na sito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Umieść pod zimnym kranem i spłucz, aż woda będzie czysta, a następnie dobrze spuść i umieść w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Zalać 350 ml wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 5 minut, aż większość płynu zagotuje się i małe otwory pojawiają się w ryżu. Ścisz ogrzewanie tak nisko, jak będzie. Przykryj patelnię bardzo ciasną pokrywką lub folią aluminiową i pozostaw na 10 minut. Następnie wyłącz ogrzewanie i pozostaw na kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Podgrzać ocet ryżowy, cukier i szczyptę soli razem w kuchence mikrofalowej przez około 30 sekund, aż cukier się rozpuści. Wrzucić ugotowany ryż do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wlać ciepłą mieszankę wina ryżowego i wymieszać, a następnie pozostawić ryż do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino RyżoweWino Ryżowe
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
6
Wyłożyć blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm lub podobne naczynie z podwójną warstwą folii spożywczej.
7
Rozłóż ryż sushi na dnie puszki (mieszanina będzie trochę lepka ,więc być może będziesz musiał zmoczyć ręce, aby to zrobić). Następnie przykryć ryż całkowicie wędzonymi plastrami łososia. Złóż folię spożywczą na łososia, aby pokryć dobrze naciskając rękami, aby uformować wszystko razem. Możesz schłodzić sushi w lodówce, aż będzie gotowe do użycia, ale staraj się nie schładzać go dłużej niż 3 godziny, bo ryż stwardnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś Wędzonyłosoś Wędzony
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Aby podać, zanurz ostry nóż w odrobinie gorącej wody, aby zapobiec przywieraniu ryżu, a następnie pokrój na 16 prostokątów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn