Easy Mocha Mousse
Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 227 kalorii. Ten przepis służy 12. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sól, bitą śmietanę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Easy Mocha Mousse, Mocha mus z pieprzem Syczuańskim (Mousse au Mokan et Poivre), oraz Mocha Mousse Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu nie-aluminiowym gotuj mleko na średnim ogniu 2 do 3 minut lub do momentu, gdy małe pęcherzyki zaczną pojawiać się wokół krawędzi patelni.
W blenderze umieścić chipsy czekoladowe, produkt jajeczny, espresso, cukier i sól. Okładka; blend na niskiej prędkości 20 sekund lub do gładkiej. Z blenderem na niskiej prędkości, dodać mleko w powolnym, stałym strumieniu; blend 1 minutę lub do gładkiej.
Wlać 1/3 szklanki mieszanki czekolady do każdego z 12 (5-oz) szklanki. Przykryć i przechowywać w lodówce 4 do 24 godzin. Wierzch z bitą śmietaną.
Dekoruj jagodami i liśćmi mięty.