Easy hot cross buns
Łatwe bułki na gorąco mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji śniadaniowej. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 403 kalorie, 11g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 169 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką mąkę chlebową, owoce, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Bułeczki Easy Hot Cross (Chocolate Chips), Bułeczki Easy Paleo Hot Cross-Bezmleczne, oraz Hot Cross Buns.
Instrukcje
Przełóż mąkę do miski i wymieszaj z solą, wymieszaną przyprawą i cukrem.
Posmaruj masłem opuszkami palców. Suszone owoce wymieszać, posypać drożdżami i wymieszać. Delikatnie podgrzać mleko, aby było gorące, ale nadal wystarczająco chłodne, aby włożyć palec na kilka sekund. Ubij z jajkami, a następnie wlej do wysuszonych składników.
Używając tępego noża, wymieszaj składniki z wilgotnym ciastem, a następnie pozostaw do namoczenia na 5 minut. Wyjąć z miski i pokroić ciasto na 8 równych kawałków.
Uformuj ciasto w bułki na mące. Miejsce od siebie na blasze do pieczenia, przykryć luźno folią spożywczą, a następnie pozostawić w ciepłym miejscu, aż do połowy ponownie wielkości. Zajmie to 45 minut-1 godzinę 15 minut, w zależności od tego, jak ciepłe jest pomieszczenie.
Po podniesieniu bułek Rozgrzej piekarnik do 220C / wentylator 200C / Gaz
Mąkę wymieszać z 2 łyżkami wody, aby uzyskać pastę.
Wlać do plastikowej torby na żywność i zrobić nacięcie w jednym z rogów. Rury krzyżują się na górze każdej bułki.
Piec przez 12-15 minut, aż wzrośnie i złoty. Wyciąć nadmiar mieszanki krzyżowej z bułek, a następnie posmarować całym miodem lub złotym syropem. Bułki będą świeże przez jeden dzień. Następnie najlepiej je prażyć i podawać z masłem.