Easy Chicken Gumbo
Łatwy Chicken Gumbo może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury zupy. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 47 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Jeśli masz pod ręką sól, kapustę, pomidory z puszki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Łatwe Gumbo z kurczakiem i kiełbasą, 30 minut Duże łatwe krewetki i kurczaka Gumbo, oraz Big Easy " Gumbo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz kurczaka, wodę, posiekaną łodygę selera, sól i pieprz w dużym holenderskim piekarniku. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i dusić 1 godzinę lub aż kurczak będzie miękki.
Wyjąć kurczaka z bulionu; ostudzić. Kości kurczaka i pokroić w 1-calową kostkę. Odcedzić bulion i zwrócić bulion do holenderskiego pieca. Wyrzucić seler.
Dodać kolejne 4 składniki do bulionu; gotować na małym ogniu 15 protokół.
Dodać kapustę; gotować dodatkowe 5 minut. Wymieszać z kurczakiem i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun w menu? Spróbuj sparować z Albarino, rosé Wine i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jedno wino, którego możesz spróbować to Don Olegario Albarino. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Don Olegario Albarino
Don Olegario Albariño to kwintesencja tej eleganckiej, aromatycznej odmiany, pokazującej jasne cytrusowe, grejpfrut i białe owoce oraz aromaty z uwodzicielskimi nutami kwiatowymi podkreślonymi przez świeżą, żywą kwasowość. Wykończenie jest długie i żywe, kończąc na ostrej nucie skórki cytryny.