Easy Bibimbap
Przepis Easy Bibimbap jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 343 kalorie, 11g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz do 3 marchew, papryka, szpinak cięty liści, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łatwy Koreański: Bibimbap, Bibimbap, oraz Bibimbap dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu, rozgrzać ryż i 2 2/3 szklanki wody do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiej. Przykryć; dusić 15 do 20 minut lub aż ryż będzie miękki.
Na małej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać szpinak i czosnek; gotować około 5 minut, często mieszając, aż czosnek będzie miękki i szpinak zwiędnie.
Tymczasem, w dużej patelni, ciepła 2 do 3 cale wody do wrzenia; zmniejszyć ciepło, więc woda jest gotowanie. Rozbij zimne jajka, pojedynczo, do budyniu lub małej szklanej miski. Trzymając kubek blisko powierzchni wody, ostrożnie wsuń jajko do wody. Gotować od 3 do 5 minut, aż białka i żółtka będą twarde, nie cieknące.
Jajka wyjąć łyżką szczelinową.
Puch gotowany ryż widelcem. Podziel ryż równomiernie między 4 pojedyncze miski do serwowania. Na wierzchu marchew, papryka, smażony szpinak i 1 jajko w koszulce.
Skropić sosem Sriracha. Energicznie mieszać do połączenia.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Essay Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier