Eastham Rzepa-Placek Ziemniaczany

Eastham Rzepa-Placek Ziemniaczany
Eastham rzepa - ziemniaki Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 99 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sera gruyère, pieprzu, bulionu drobiowego o mniejszej zawartości sodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarka z ziemniaków i rzepy, Tarka z ziemniaków i rzepy, oraz Tarka ze słodkich ziemniaków i rzepy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rzepa umieścić w rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 15 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
RzepaRzepa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić; osuszyć.
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Ułóż jedną trzecią rzepy w 2-ćwiartkowym naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem do gotowania; posyp jedną trzecią soli i jedną trzecią pieprzu. Ułóż połowę ziemniaków na rzepie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RzepaRzepa
PieprzPieprz
ZiemniakZiemniak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
6 łyżek sera posypać równomiernie ziemniakami. Ułożyć jedną trzecią rzepy na ser; posypać jedną trzecią soli i jedną trzecią pieprzu. Ułóż pozostałe ziemniaki na rzepie. Ułożyć pozostałą rzep na ziemniakach; posypać pozostałą solą i pozostałym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
PieprzPieprz
ZiemniakZiemniak
RzepaRzepa
SólSól
6
Wlać bulion na warzywa. Przykryć folią, naciskając folię na plastry rzepy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
RzepaRzepa
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
9
Odcedzić rzep; posypać pozostałymi 6 łyżkami sera. Broil 8 minut lub do lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
RzepaRzepa
SerSer
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn