Dżem Z Szarlotki Z Rodzynkami Rumowymi
Dżem z szarlotki z rodzynkami jest bezglutenowe i wegańskie przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Ten przepis służy 70. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 290 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jabłka granny smith, cynamon, rum i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Szarlotki Cynamonowe, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować dżem, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść 7 pół-kufli słoików na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie włóż felgi i pokrywki do małego rondla i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje; zdejmij patelnię z ognia i pozwól felgom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie.
Rodzynki pulsować w robocie kuchennym, aż drobno posiekane, około siedmiu jednosekundowych impulsów.
Połącz jabłka, sok jabłkowy, rum, sok z cytryny i skórkę z cytryny w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą miękkie i zaczną się rozkładać, około 12 do 15 minut. Rozgnieść jabłka z masher ziemniaków lub duży widelec, aby masywny SOS.
Usuń mieszaninę jabłek z ognia, dodaj pektynę i mieszaj,aż się rozpuści. Wymieszać z rodzynkami. Powrót garnek do wysokiej temperatury i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Dodać cukier na raz. Mieszaj mieszaninę stale, aż dojdzie do pełnego wrzenia. Pozostawić do zagotowania przez minutę, następnie zdjąć garnek z ognia i wymieszać z cynamonem, gałką muszkatołową i imbirem. Usuń pianę z powierzchni dżemu za pomocą szczelinowej łyżki.
Kadzi gorący dżem do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.