Dżem Z Rabarbarowej Wody Różanej
Dżem z Rabarbarowej wody różanej może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 50 i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 37 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z 3 cytryn, wodę wapniową, barwniki spożywcze i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Prażony rabarbar z wodą różaną i sorbetem Truskawkowym, Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, oraz Woda Różana + Mięta.
Instrukcje
Wymieszać cukier i pektyny w średniej misce i odstawić.
Połączyć rabarbar i 1/2 szklanki wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować tylko do momentu rozpadu rabarbar, 10 do 12 protokół.
Odmierz 4 szklanki duszonego rabarbaru (jeśli masz dodatkowe, rezerwy na inne użycie). Do rondla wrzucić 4 szklanki rabarbaru.
Dodaj sok z cytryny, wodę różaną, wodę wapniową i barwnik spożywczy (jeśli używasz) i zagotuj na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę cukier-pektyna i przywróć mieszaninę owoców do wrzenia, stale mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.