Dżem z orzechów laskowych i malin Linzer tarta
Dżem z orzechów laskowych i malin Linzer tarta to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 475 kalorii. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, jajka, cukier cukierniczy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Spróbuj Linzer Augen (Linzer Eyes vel Linzer Tarts lub Linzer Cookies), Linzer-Ciasto Z Dyni Z Orzechami Laskowymi, oraz Ciasteczka z orzechów laskowych Linzer z dżemem z jeżyn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż orzechy laskowe w talerzu ciasto i tosty, aż pachnące i skórki blister, o 12 protokół.
Przełożyć orzechy na ręcznik kuchenny i lekko ostudzić, następnie energicznie pocierać orzechy razem, aby usunąć skórki. Gdy orzechy laskowe są całkowicie chłodne, pulsuj je w robocie kuchennym, aż zostaną drobno zmielone.
Przełożyć zmielone orzechy do miski.
Dodać masło i cukier cukierniczy do malaksera i proces, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać zmielone orzechy laskowe, mąkę, proszek do pieczenia, goździki i sól i pulsować aż do połączenia.
Dodać jajka, brandy i wanilii i proces tylko do miękkiego ciasta formy.
Zeskrobać ciasto na duży arkusz folii.
Przenieść jedną trzecią ciasta do oddzielnego arkusza z tworzywa sztucznego i zwinąć go w 6-calowy dziennik. Wklep pozostałe ciasto na 6-calowy dysk. Zawijać i przechowywać w lodówce ciasto do firmy, co najmniej 2 godziny lub na noc.
Pozostawić 6-calowy dysk ciasta w temperaturze pokojowej przez 10 minut, a następnie ustawić go w 10-calowej karbowanej patelni z wyjmowanym dnem. Ciasto równomiernie nacisnąć na dno i na bok patelni. W misce wymieszaj dżem i skrobię kukurydzianą; rozłóż dżem na dnie tarty. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Kłodę ciasta pokroić na 6 plastrów. Na lekko posypanej mąką powierzchni zwiń każdy plasterek w pasek o grubości 1/2 cala. Zmniejszyć o połowę 1 pasek w poprzek.
Przenieść paski ciasta do blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Połóż paski po przekątnej na tarcie, przycinając je do dopasowania; naciśnij końce do krawędzi skorupy.
Posmaruj paski ciasta ubitym białkiem.
Piec tartę przez 40 minut, lub aż ciasto jest rumiane i dżem jest lekko bulgotanie.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie rozpakuj tartę i przesuń ją na talerz.
Pokroić w kliny i podawać.
Dodać do przodu: tarta może być przechowywana w temperaturze pokojowej przez noc w hermetycznym pojemniku.
Podawać z: bitą śmietaną słodzoną lub lodami waniliowymi.