Dżem Z Boczku
Dżem z boczku to bezglutenowe i bezmleczne przyprawa. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 7G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 464 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, brązowy cukier, kawę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Dżem z bekonu i Whiskey, Dżem Wiśniowy, oraz Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej patelni lub holenderski piekarnik, gotować boczek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz jest renderowany i boczek jest lekko rumiane, 10 do 15 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni; dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Dodać czosnek i pieprz czerwony płatki i gotować, aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać z kawą, octem, brązowym cukrem i syropem klonowym. Doprowadzić do wrzenia, mieszając i skrobanie się rumiane kawałki z patelni z drewnianą łyżką, o 2 protokół.
Dodać boczek i wymieszać do połączenia.
Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu i gotować odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż płyn jest syropy, 1 do 1 1/2 godziny.
Przenieść do robota kuchennego; pulsować, aż grubo posiekane.
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku do 4 tygodni.