Dżem Pomidorowy W Stylu Sycylijskim

Dżem Pomidorowy W Stylu Sycylijskim
Need a bezglutenowa, przyjazna dla fodmap i wegetariańska przyprawa? Sycylijski dżem pomidorowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 7,37 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 772 kalorie, 10g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, super pomidory koktajlowe, mielone goździki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Mięso (Mniej) Sos Pomidorowy-Po Sycylijsku, Słodko-pikantny dżem pomidorowy, oraz Mała Partia Dżemu Pomidorowego Cherry.

Instrukcje

1
Jeśli jesteś maniakiem, możesz obrać pomidory, blanszując je na chwilę, a następnie zanurzając je w łaźni lodowej. Peelingi łatwo się ześlizgną. Ale ten krok nie jest obowiązkowy, choć poprawi teksturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
2
Połącz wszystkie składniki w ciężkim dnie, duży rondel. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając garnek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Gdy się zagotuje, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Możesz rozbić niektóre pomidory podczas pracy z tyłu łyżki. Ostatecznie mieszanina osiągnie konsystencję gęstego dżemu. Trwa to około 1 ½ godziny. Posmakuj i dostosuj przyprawy, możesz potrzebować więcej soku z cytryny i soli, aby zrównoważyć cały cukier. Schłodzić dżem i przechowywać w lodówce aż do użycia; to będzie przechowywać co najmniej tydzień.Alternatywnie, możesz zapisać ten dżem prawie w nieskończoność, jeśli słoisz go przy użyciu odpowiedniej metody puszkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
DżemDżem
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia22
Magazyn