Dziś Kolacja: Hunan Wołowina z kminkiem
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz chili, średnio wytrawne sherry, olej arachidowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kolacja: Chile - zupa pomidorowa z kminkiem i cynamonem, Kolacja: bakłażan Curry z jabłkami, koprem włoskim i kminkiem, oraz Kolacja: ziemniaczano-grochowe Curry z jogurtem, kminkiem i imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem wino, sól, jasny sos sojowy, ciemny sos sojowy, skrobię ziemniaczaną i jedną łyżkę wody w średniej wielkości misce.
Dodaj wołowinę do marynaty, wymieszaj z rękami i odstaw na co najmniej 15 minut w temperaturze pokojowej.
Wlać olej do dużego woka. Włącz ciepło do wysokiej i za pomocą termometru do głębokiego smażenia, przynieś temperaturę do 107°.
Dodaj wołowinę i gotuj przez dwie minuty, delikatnie mieszając szczypcami 12-calowymi, aby kawałki nie sklejały się razem.
Wyjąć wołowinę szczypcami i osuszyć na stojaku z drutu.
Wylać wszystkie oprócz trzech łyżek oleju. Ponownie włącz ciepło do wysokiego, a po lekkim paleniu dodaj imbir, czosnek, chili, płatki chili i kminek. Stale mieszaj drewnianą łyżką przez około 15 sekund.
Do woka dodajemy wołowinę i doprawiamy szczyptą soli. Gotować, aż wołowina zacznie skwierczeć, o 1 minutę.
Dodaj szalotki. Dobrze wymieszać i zdjąć z ognia.
Przełożyć wołowinę na duży talerz i skropić olej sezamowy na wierzchu.
Wołowinę podawać z białym ryżem.