Dziś Kolacja: Chipotle Wołowe Tacos
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kolację dziś wieczorem: Chipotle wołowiny Tacos spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 479 kalorii. Na 3,36 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, kolendra, tortille kukurydziane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kolacja Dziś Wieczorem: Chipotle Chicken Salad Tacos, Dziś Kolacja: Miód-Chipotle Arepas, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Blackened Fish Tacos.
Instrukcje
Połowę tomatillos i umieścić w suchej patelni non-stick, wyciąć stronę w dół, z ząbkami czosnku. Char na średnim ogniu, obracając raz gotować drugą stronę Tomatillo, 5 do 7 minut w sumie.
Przenieść do blendera lub robota kuchennego i dodać 1 do 2 chipotle chili w puszkach, plus sól do smaku. Dokładnie zmiksuj i sprawdź, czy nie ma przypraw, a następnie przelej do miski.
Dodaj pozostałe chipotle w adobo do robota kuchennego lub blendera i proces do gładkiej. Pomaluj stek marynatą adobo i pozostaw na kilka minut. Będziesz miał więcej niż połowę resztki marynaty; rezerwy do innego użytku.
W międzyczasie podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu w ciężkim (korzystnie żeliwnym) patelni i gotować cebulę, aż złoty, ale nadal nieco chrupiące.
Wyjąć z patelni i odstawić.
Zwiększyć ciepło do wysokiej i dodać pozostały olej. Stek gotować do pożądanej doneness, około 3 minut z boku dla stek spódnica, trochę dłużej dla boku.
Wyjąć na deskę do krojenia i pokroić cienko na naturalne ziarno mięsa.
Owiń tortille w ręczniku kuchennym z odrobiną wody i kuchenki mikrofalowej na 50 procent mocy przez 4 minuty, aby podgrzać je na parze.
Stek podawać z cebulą, salsą i posiekaną surową cebulą z kolendrą.