Dziś Kolacja: Bucatini con Funghi
Dziś Kolacja: Bucatini con Funghi jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 49 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i zbierz grzyby, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja: Bucatini con Salsicce (Bucatini z kiełbasą), Dziś Kolacja: Bucatini z bakłażanem, oraz Kolacja: Bucatini z fasolą Fava dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Rozgrzać olej na dużej patelni na małym ogniu i dodać czosnek, gotowanie delikatnie przez minutę lub tak.
Dodać grzyby (najpierw przetarte wilgotną ściereczką), doprawić solą i pieprzem, następnie przykryć i gotować na małym ogniu, 5-8 minut, aż będą miękkie. Powinny wydzielać wystarczającą ilość wilgoci, aby się ugotować.
W międzyczasie ugotuj bucatini do al dente. Gdy grzyby są gotowe, dodać sok z cytryny i natkę pietruszki, a następnie wymieszać z odsączonym makaronem.
Dokładnie wymieszać i zakończyć odrobiną oliwy z oliwek.