Dziś Kolacja: Black-Eyed Peas O Smaku Cynamonowym

Dziś Kolacja: Black-Eyed Peas O Smaku Cynamonowym
Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 3 i kosztuje 55 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka kolendry, black-Eyed peas, kapsuły kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Dziś Kolacja: Zielony Groszek I Groszek Cukrowy W Sosie Sezamowym, Dziś Kolacja: Groszek Z Miętą, oraz Dziś Kolacja: senegalski ryż z groszkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzuć Black-Eyed peas do dużego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Wlej tyle wody, aby przykryć, a następnie wymieszaj palcami. Woda może wydawać się lekko brudna.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Spuścić tę wodę i powtórzyć ten proces dwa razy, następnie wlać 3 szklanki wody i włączyć ciepło do wysokiej. Podczas gotowania przykryj garnek, zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj przez 35 do 45 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
W międzyczasie wlać 1 łyżkę oleju do małej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj czerwoną cebulę. Często mieszaj i gotuj, aż będą dobrze karmelizowane i ciemnofioletowe. Powinno to zająć około 25 do 30 minut. Po zakończeniu, dodać to do blendera wraz z 1/4 wody i ząbki czosnku. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Połączyć mieszaninę czosnku i czerwonej cebuli z 1/2 szklanki wody, pasta pomidorowa, sól, cayenne, i kurkuma w misce. Dobrze wymieszać, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
KurkumaKurkuma
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
CzosnekCzosnek
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Wlać resztę oleju do patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj laski cynamonu, liście laurowe i strąki kardamonu. Gotować przez około 30 sekund, lub aż pachnące, a następnie dodać mieszankę przypraw. Dobrze wymieszać, a następnie zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego. Częściowo przykryć patelnię i dusić przez 8 minut. Po zakończeniu wyłącz ogrzewanie i poczekaj, aż Black-Eyed peas skończy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
Liście LauroweLiście Laurowe
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Gdy black-Eyed peas są miękkie, wlać sos z patelni. Dusić Black - Eyed peas przez kolejne 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Usuń laski cynamonu, liście laurowe i strąki kardamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
Liście LauroweLiście Laurowe
11
Podaje z białym ryżem i posypką kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
KolendraKolendra
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia5
Magazyn