Dziczyzna z pigwą
Dziczyzna z pigwą wymaga ok. 2 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 2 i kosztuje 8,46 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 762 kalorie, 46g białka, oraz 53g tłuszczu. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz masło, masło, zapasy gry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy, Dziczyzna Bourguignon (Gulasz Z Dziczyzny), oraz Dżem Z Pigwy.
Instrukcje
Marynować dziczyznę rozmarynem, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i 1 łyżeczką czarnego pieprzu przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Kawałki pigwy i rozmaryn umieścić na środku arkusza folii, posypać cukrem, kropką z masłem, a następnie zgnieść folię, aby zapieczętować w paczce.
Piec 1-1 godz. do miękkości. Trzymaj ciepło.
Do sosu gotuj zarezerwowane szczypce pigwy i pestki w 25 g masła przez 5 minut.
Dodać czerwone Wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, następnie wlać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Odcedź, wróć na patelnię pastą z pigwy, aż się stopi, a następnie ogrzej, aż będziesz gotowy do podania.
Tuż przed podaniem podgrzej piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy z oliwek i 2 łyżkami masła. Steki przyprawiamy solą, następnie brązowo z obu stron przez 1-2 min.
Przenieść do blachy do pieczenia i zakończyć w piekarniku na 4 min.
Wyjąć i odpocząć przez 10 minut. W międzyczasie podgrzej sos i rozmaryn i dokończ maślane cavolo nero (przepisy poniżej). Steki pokroić w plasterki i wszystko podawać z pieczoną pigwą.