Dziczyzna z pigwą

Dziczyzna z pigwą
Dziczyzna z pigwą wymaga ok. 2 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 2 i kosztuje 8,46 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 762 kalorie, 46g białka, oraz 53g tłuszczu. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz masło, masło, zapasy gry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy, Dziczyzna Bourguignon (Gulasz Z Dziczyzny), oraz Dżem Z Pigwy.

Instrukcje

1
Marynować dziczyznę rozmarynem, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i 1 łyżeczką czarnego pieprzu przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
DziczyznaDziczyzna
2
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Kawałki pigwy i rozmaryn umieścić na środku arkusza folii, posypać cukrem, kropką z masłem, a następnie zgnieść folię, aby zapieczętować w paczce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
PigwaPigwa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Piec 1-1 godz. do miękkości. Trzymaj ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Do sosu gotuj zarezerwowane szczypce pigwy i pestki w 25 g masła przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
PigwaPigwa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Dodać czerwone Wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, następnie wlać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Odcedź, wróć na patelnię pastą z pigwy, aż się stopi, a następnie ogrzej, aż będziesz gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
PigwaPigwa
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Tuż przed podaniem podgrzej piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy z oliwek i 2 łyżkami masła. Steki przyprawiamy solą, następnie brązowo z obu stron przez 1-2 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Przenieść do blachy do pieczenia i zakończyć w piekarniku na 4 min.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Wyjąć i odpocząć przez 10 minut. W międzyczasie podgrzej sos i rozmaryn i dokończ maślane cavolo nero (przepisy poniżej). Steki pokroić w plasterki i wszystko podawać z pieczoną pigwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jarmuż LacinatoJarmuż Lacinato
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
PigwaPigwa
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia17
Magazyn