Dziś kolacja: sałatka chlebowa z drobinką, parmezanem i jajkiem gotowanym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać obiad dziś: Sałatka chleb z drobinką, parmezan, i gotowane jajko spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 464 kalorie, 19g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Mieszanka młodej rukoli, oliwy z oliwek, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja: sałatka z fasoli Fava z tostami i jajkiem gotowanym, Kolacja: sałatka z mniszka lekarskiego z jajkami i boczkiem, oraz Kolacja: Gruszka, parmezan i sałatka z nerkowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. w naczyniu żaroodpornym wrzuć kawałki chleba, czosnek i 2 łyżki oleju.
Piec, aż chleb zaczyna się chrupiące; o dziesięć minut.
Ułóż plastry drobinki na kawałkach chleba i kontynuuj pieczenie przez dodatkowe 5 minut.
W międzyczasie przynieś rondel z wodą, aby zagotować jajka.
Wymieszać sok z cytryny, pozostałą oliwę z oliwek oraz szczyptę soli i pieprzu w misce sałatkowej, aby przygotować dressing. Parmezan ogolić za pomocą obieraczki warzywnej na cienkie wióry.
Kłusować jajka w gotującej się wodzie przez 4 minuty lub do momentu, aż białka całkowicie się ułożą, a żółtko będzie nadal miękkie. Wrzucić rukolę z chlebem, plamka, i dressing.
Podawać z ogolonym parmezanem i gotowanymi jajkami.