Farofa e Couve com Toicinho
Farofan e couve com Toicinho może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 9g białka, oraz 19g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz boczek, oliwki nadziewane pimiento, collards i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Podobne przepisy to Pieczone półki z jagnięciny z pieprzem Malagueta i skórką Farofa.
Instrukcje
Opłukać i osuszyć kołnierze. Przyciąć i odrzucić twarde łodygi. Liście collard stos i pokroić cienko w poprzek.
W 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu, wymieszać boczek i cebulę, aż bekon będzie chrupiący, a cebula lekko rumiana, o 15 protokół.
Wlać połowę mieszanki (z kroplami) do miski.
Dodaj maniok i masło do patelni. Mieszaj często, aż maniok będzie złoty i chrupiący (ugryźć do testu), 4 do 6 minut.
Podawać na gorąco, na ciepło lub w temperaturze pokojowej, posypane oliwkami.
Powrót pozostałą mieszankę boczek-cebula na patelnię. Wymieszać w około połowie collards aż zwiędną, 1 do 2 protokół.
Dodaj pozostałe collards i mieszać, aż wszystkie zwiędną, 1 do 2 minut więcej.